Valokuvaaja Sara Huhtinen
Valokuvausta suurella sydämellä elämäsi tärkeimpinä hetkinä!

Hääkuvaus 

Kuvaus sovitaan aina hääparin kanssa etukäteen.

Kuvausaika vaihtelee 1-10 tuntiin. Kuvauksen hinta määräytyy pitkälti kuvausajan perusteella.

Hääkuvaukseen kuuluu kuvauspalveri (yhdessä hääparin kanssa), kuvankäsittely, kuvien toimitus sekä sähköisesti että muistitikulla. 

                                                                                                                         Kuvauspaketit

Potrettikuvaus miljöössä (1-2h) 250€

Potrettikuvaus + vihkiminen 350€

Puolikkaan päivän kuvaus (7h) 615€

Kokopäivän kuvaus (10-12h) 815-1000€

Usein kysyttyä

Mitkä ovat valokuvaajan oikeudet valokuvien käytön suhteen?

- Valokuvaaja ja hääpari sopivat yhdessä kuvien käytöstä hääpalaverissa.

Mitä asioita hääpalaverissa käydään läpi?

- Kaikki häät ja hääparit ovat erilaisia, siksi on hyvä että kuvaaja tutustuu hääpariin etukäteen. Kuvauspalaverissa kannattaa tuoda esiin omat toiveet ja ideat, jotta kuvaaja voi ottaa ne huomioon hääpäivänä.

- Hääpalaveri pidetään viimeistään kuukautta ennen häitä. Hääpalaverissa käydään läpi kaikki häiden valokuvaamisen kannalta olennaiset asiat, kuten häiden aikataulu, ja kuvaussopimus. Kuvaussopimuksessa on mainittu kaikki ennalta sovitut asiat. Kuvauspaikkoihin voi myös tutustua etukäteen yhdessä. Kuvauspalaveri kestää yleensä 1-1,30h. 

Mikä on hyvä potrettikuvauspaikka?

Hääpotretit otetaan usein ennen kirkkoa tai kirkon jälkeen. Ne voi toki ottaa myös juhlapaikalla, mikäli se sopii hääparille parhaiten. 

- Potrettikuvaukseen kannattaa varata paljon aikaa, mikäli haluaa paljon erilaisia kuvia eri paikoissa. Kuvauspaikka kannattaa valita sen mukaan mikä miellyttää hääparin silmää ja missä hääparilla on eniten yhteisiä muistoja. Hääpari voi myös valita useamman kuvauspaikan tai kuvat voi myös ottaa juhlapaikalla. 

- Mikäli hääpotretit ottaa kirkon jälkeen on hyvä aikatauluttaa kuvaus valmiiksi (kauanko olemme täällä, kauanko tästä ajaa tuonne). Hääparin valitessa useamman kuvauspaikan on hyvä, että kuvauspaikat sijaitsevat lähellä toisiaan. Autan toki kuvauspaikkojen valinnassa.

Kuinka monta kuvaa asiakas saa?

Kuvaaja ei voi häiden suuren vierasmäärän ja hetkittäin nopeatempoisen rytmin ja muuttuvien tilanteiden vuoksi taata varmuudella minkään yksittäisen tapahtuman/hetken kuvaamisen onnistumista. Kuvaaja ei ole korvausvelvollinen vaikka jokin tietty hetki tai asia jäisi kuvaamatta tai ilman onnistuneita kuvia.

Toimitettavien vihki- ja juhlakuvien määrä vaihtelee suuresti kuvauspäivän pituuden, häävieraiden määrän sekä erilaisten ohjelmanumeroiden ja muiden tapahtumien mukaan. Tyypillisesti esimerkiksi 6h kuvauspäivästä Kuvaaja toimittaa Asiakkaalle valmiita vihki- ja juhlakuvia noin 250-350 kappaletta. Tämä kuvamäärä on suuntaa-antava eikä se sido Kuvaajaa. Lopullinen valmiiden kuvien määrä vaihtelee keikkakohtaisesti. Kuvamäärä kasvaa tyypillisesti sitä mukaan mitä pidempi kuvauspäivä on.

Milloin valmiit kuvat saa ja miten ne toimitetaan?

Kuvaaja on velvollinen toimittamaan valokuvat hääparille viimeistään 4-8 viikon kuluttua kuvauksesta. Valokuvaukseen kuuluu peruskuvankäsittely. Raakakuvia ei ole mahdollista saada. 

- Kuvat toimitetaan sekä sähköisesti että muistitikulla.

 Miksi kuvauksesta täytyy maksaa varausmaksu?

- Varausmaksu tulee maksaa hyvissä ajoin ennen häitä. Hääkuvauksen varattuasi valokuvaaja ei voi ottaa kyseiselle päivälle enää muita kuvauksia.

- Mikäli hääkuvaus peruuntuu, ei hänellä ole sille päivälle töitä. Varausmaksua ei palauteta, jos kuvaus perutaan. Valokuvaajan peruessa hääkuvauksen sairastumisen tai tapaturman takia saa varausmaksun takaisin. 

- Varausmaksu vähennetään kuvauksen lopullisesta hinnasta. Kuvaaja kirjoittaa hääpäivän jälkeen laskun kuvauksesta. Kuvaaja ei toimita valmiita valokuvia Asiakkaalle ennen kuin loppulaskun suoritus on saapunut täysimääräisenä Kuvaajan tilille.

Tarkemmat tiedot kuvauksista saat kun otat minuun yhteyttä.